Tips-Lördag: Christian Dahlström

Hej på er!

Framöver tänkte jag ägna lördagarna till att ge er tips på saker som är värda att läsa runt om på internet. Det kan handla om läsvärda bloggar, Youtube-filmer, Podcasts, bra tidningsartiklar, osv.

Så här kommer bloggens första tips.
Idag tipsar jag faktiskt om både en blogg, en podd-serie och en bok. Den gemensamma nämnaren här heter Christian Dahlström.

C_Dahlstrom

 

Tips 1: Blogg

Christian Dahlström driver bloggen vadardepression.se. Här finns en mängd information om framförallt depression och panikångest, men även psykisk ohälsa i stort. Du hittar både Christians, och andras, berättelser och dessutom en hel hög fakta från olika studier och undersökningar.
Jag tycker bloggen är helt suverän! En lagom blandning hårdfakta, storys ur det verkliga livet, tips och råd och samhällsdiskussioner. Läs den!

Tips 2: Podcast

Christian, tillsammans med Rebecca Anserud, driver Psykpodden. Det är en nystartad podcast som handlar om psykisk ohälsa i stort. Rebecca är Bipolär (1) och Christian har erfarenhet av depression och panikångest. Rebecca driver företaget Psykepedia och har gett ut boken Ett bipolärt hjärta. Christian är frilansskribent och har skrivit boken Panikångest & Depression.
Jag måste säga att Psykpodden är det bästa jag hört på mycket länge. Den har precis allt jag önskar mig av en podd i den här genren. Fakta, egna berättelser, ett vakande öga på samhällsdebatten och hur det ser ut i olika delar av landet, en enorm vilja att förändra och påverka, en stor dos humor och samtidigt massor med medkänsla och medmänsklighet.
Vet ni, jag blev faktiskt så peppad och energifylld redan efter det första avsnittet, så jag hann inte mer än till första halvan av det andra. Jag blev helt enkelt tvungen att kontakta Christian. 😆  (Nej, jag känner honom inte sedan innan, jag har ingen aning om vem han är. Jag hittade podden genom en allmän sökning på iTunes.) Jag kände att jag bara MÅSTE få vara en del av detta, det är ju precis det här jag vill utveckla min blogg och min framtid till. Vi pratade en god stund, så vi får väl se vad som händer i framtiden. 🙂
Nå, hur eller hur, lyssna på Psykpodden på bloggen, eller på iTunes.

Tips 3: Böcker

Som ni säkert gissat handlar det sista tipset om Christians och Rebeccas böcker, Panikångest & Depression respektive Ett bipolärt hjärta.

Jag har inte läst någon av böckerna ännu, så jag kan tyvärr inte ge någon recension av dem. Däremot har jag sett Rebeccas medverkan i Efter Tio hos Malou (du kan se klippet på Youtube). Ett klipp där Rebecca pratar om boken och sina upplevelser. Otroligt intressant! Att Christian skriver bra har jag redan förstått genom bloggen. Båda böckerna ligger i topp på min önskelista!

Jag hoppas att ni gillar och tar del av något av, eller alla, de här tipsen. En av de viktigaste delarna i din Bipolära resa mot stjärnorna är att skaffa så mycket kunskap som möjligt. De här tre tipsen ger dig en hel del av det!

Vi ses nästa Tips-Lördag!

Linda aka Lorei

 

Disclaimer: Ingen av länkarna i det här inlägget är affilates-länkar. Jag har inte fått betalt för, eller ens blivit ombedd, att skriva om varken blogg, podd eller böcker. Jag skriver detta enbart för att jag själv tycker det är bra och vill dela med mig av det till er.

 

 

 

 

 

Ett bipolärt hjärta

av Rebecca Anserud

Annonser

Säg något

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s