Tro inte på allt du tänker

Dina tankar och känslor är inte alltid sanna. Det är viktigt att komma ihåg. Med det menar jag att visserligen är upplevelsen för dig sann och riktig, men det behöver inte överensstämma med verkligheten.
När vi pratar om depression och om vår elaka bippohjärna, innebär det att de elaka, destruktiva, nedvärderande tankar, ord och känslor som virvlar omkring i dig, inte är sanna. Din hjärna ljuger för dig! Du ÄR inte värdelös. Du ÄR inte sämre än alla andra. Världen och dina nära och kära kommer INTE att ha det bättre om du är borta.

 

Det är bara våra tankar om det som händer oss som gör oss illa. Text & bild från Inspirationskort Gör din grej, av Carolina Gårdheim. © Kreativ Insikt.

Text & bild från Inspirationskort Gör din grej, av Carolina Gårdheim. © Kreativ Insikt.

Samma sak gäller när du är manisk/hypomanisk. Det är faktiskt inte så att du är enormt mycket mer värd, bättre och mer upplyst än resten av världen. Du är inte Messias. Du har inte större rätt att vara här än andra. Dina grandiosa tankar är också falska, bara lite roligare än de elaka.
Det här är faktiskt en väldigt viktig insikt. Att ha det i bakhuvudet när hjärnan börjar leva sitt eget liv, är en av nycklarna till ett liv bland stjärnorna. Det är första steget till att kunna be bippohjärnan att hålla käften.
Det är en insikt som kan rädda liv!

PS När jag letade efter en bra bild till det här inlägget ramlade jag över ett inlägg med exakt samma rubrik, Tro inte på allt du tänker. Där får ni också en bra beskrivning av hur vår hjärna faktiskt kan ljuga för oss.  Bloggen Släpp loss din inre livskonstnär drivs av Carolina Gårdheim, livskonstnär och grundare av Kreativ Insikt. Bilden ovan kommer från hennes butik Kreativ Insikt och ingår i hennes inspirationskort ”Gör din grej”. Så fantastiskt vackra! Dom måste jag köpa. Jag är SÅ glad och tacksam över att jag ramlade över Carolinas blogg!DS

Annonser

One thought on “Tro inte på allt du tänker

  1. Ping: Tips-Lördag: Självmordstankar i Psykpodden | Den Bipolära Resan

Säg något

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s